zaa
parghelia_BANNER.jpg

parghelia luxury resort

The heart of the project is the path which breaks the shore like a rift and connects the higher level of the luxury hotel with the summer houses and the private beaches by the seaside. With its underground location, the resort is following the morphology of the site merging with the natural line of the ground. The composition is driven by a fundamental consideration of the nature of the open spaces, paths, courtyards, patios and gardens to promote systematic and significant experience of outdoor space.

Il fulcro del progetto è il percorso che, segnando la costa come una frattura, mette in relazione la parte alta della zona ricettiva, le residenze che scendono verso il mare ed il litorale con le spiagge private. Con la sua localizzazione ipogea la struttura ricettiva si lega alla morfologia del luogo fondendosi alla linea naturale del terreno. La composizione è mossa da una fondamentale considerazione sulla natura degli spazi aperti, dei percorsi, degli slarghi, delle corti e dei giardini per favorire un'esperienza significativa e sistematica dello spazio esterno.

 

location: tropea, vibo valentia

design: 2012

client: private client