Trieste Apartment

 

location: Trieste
status: completed
timeline: 2017-2018
client: private
partner: Venice Green
photos: Mariano Zanon

The via Stuparich apartment in Trieste is located inside a historical building from the end of 19th century. The project involved the renovation of a portion of the winter garden, through the restoration of mosaics, stuccoes, marbles and decoration. The spaces of the house include an entrance that distributes the service rooms (bathrooms and laundry), a living area overlooking the garden with a Wolf/Sub-Zero custom kitchen and a bedroom, former music room. The set-up was created through a mix of classic design objects and antiques - Gio Ponti’s Ninfea Chair, Mangiarotti storage system for Molteni, Carl Hansen, De Padova, Knoll - immersed in a luxuriant environment defined by numerous tropical plants.

 
trieste-apartment-01.jpg
trieste-apartment-disegni-01.png
trieste-apartment-02.jpg
trieste-apartment-04.jpg
trieste-apartment-05.jpg
trieste-apartment-06.jpg
trieste-apartment-07.jpg
trieste-apartment-08.jpg
trieste-apartment-10.jpg
trieste-apartment-09.jpg